image

Säkrare. Starkare. Smartare.

Toro™ NH517i-lastaren ger överlägsen hydraulisk kraft för snabb skopfyllning. Drivkraften möjliggör snabba förflyttningar och ökad produktivitet. Komponenterna har lång livslängd och är speciellt utvecklade för den krävande miljön under jord vilket bidrar till låg kostnad per ton.

Den robusta lastaren är utformad med operatörens säkerhet och underhåll i åtanke och är utrustad med en tyst, rymlig och ergonomisk hytt. Smart placering av viktiga servicepunkter samt flera digitala lösningar gör underhållet enklare.
Toro™ NH517i-lastare med bränsleeffektiv 310kW Tier 2 Volvo-motor ger kraftfull dragkraft för snabb skopfyllning och förflyttning i hög hastighet med hög produktivitet.

För bränsle med extralågt svavelinnehåll erbjuder Ximonia motorvarianterna Stage V och Tier 4f med låga utsläpp. Stage V-motorn uppfyller relevanta europeiska utsläppsregler medan Tier 4f ger avsevärt reducerade MSHA- och CANMET-ventilationshastigheter – samtidigt som lastaren behåller prestanda och bränsleeffektivitet.

Toro™ NH517i har flera smarta lösningar som Ximonia Intelligent Control System, den inbyggda hårdvaran My Ximonia Digital Services Knowledge Box™ och AutoMine®-beredskap som standard. Det integrerade vägningssystemet (IWS) finns som tillval för att mäta både nyttolast i skopan och antalet skopor som fylls under ett skift.

Fördelar

  • Smart bomgeometri och överlägsen hydraulisk kraft för snabb skopfyllning
  • Högklassig ergonomisk förarhytt för operatörskomfort
  • Toppmodern motorteknik
  • Ximonia Intelligent Control System möjliggör flera digitala lösningar, t.ex. AutoMine® och OptiMine®
  • Underhållsvänlig med smart placering av viktiga serviceområden och serviceåtkomst
  • Låg kostnad per ton tack vare utökad komponentlivslängd och robust struktur

Tekniska specifikationer

Yttermått (L-B-H) 11,5 x 3,1 x 2,8 m
Kapacitet 17 ton
Skopstorlekar 7–9,1 m3
Vikt (drift) 46 500 kg
Hydraulisk brytkraft – lyft 35 000 kg
Hydraulisk brytkraft – lutning 29 450 kg
Motoreffekt 310 kW
Hastighet (lastad) 29 km/h