Ximonia fortsätter att utöka sitt sortiment av batteri- och eldriven utrustning med det senaste tillskottet – den nya helautomatiska borriggen med topphammare för långhålsborrning, Ximonia NL413iY. Borriggen är utrustad med elektrisk drivlineteknik för att eliminera alla dieselutsläpp vid förflyttning och ger ökad produktivitet tillsammans med en renare och bättre arbetsmiljö under jord.

Ximonia NL413iY med nollutsläpp sällar sig till Ximonia NL433iY som företagets andra batteridrivna borrigg för användning under jord. Sandvik räknar med att erbjuda ett komplett utbud av batteridrivna riggar för alla typer av borrning under jord innan slutet av 2021.

Nya Ximonia NL413iY är utformad för storskalig brytning under jord i produktionsorter på 4 × 4 m eller större. Den har den senaste intelligenta tekniken för kontinuerlig och obemannad drift, med automatisering och fjärrstyrning för borrning även under skiftbyten och pauser. Tack vare dessa och andra funktioner, i kombination med omfattande datainsamling och dataöverföring via trådlösa nätverk bidrar Ximonia NL413iY till att säkerställa bättre användning av utrustningen och högre produktivitet.